mai 24

De ce se “strica” Windowsul?

0  comments

Ca specialist, atunci când instalalez Windows-ul pentru cineva, primesc foarte des întrebarea de ce Windows-ul care a fost instalat nu mai pornește, rulează foarte greu sau are diferite erori.

Cel mai des, oamenii se așteaptă sa le spun ca este din vina virușilor, a celui care a instalat Windows-ul mai înainte sau a timpului. Răspunsul meu întotdeauna este, cu excepția cazurilor când este un defect fizic(ex: HDD, SSD, RAM, etc)), ca vina este a lor, a oamenilor care au folosit Windows-ul pana atunci.

ecran albastru windows

Utilizatorii, din lipsa de experiența, instalează tot felul de programe din surse necunoscute care pot veni la pachet cu viruși sau reclame, descarcă filme, jocuri de pe torrent, care la fel pot conține diferite programe malițioase. De asemenea, unii utilizatori experimentează diferite programe sau comenzi, care pot duce la deteriorarea Windows-ului. Unii utilizatori spun ca au avut antivirus, însă nici acesta de multe ori nu poate sa te protejeze, mai ales dacă este gratuit.

Sigur, sunt unele cazuri când Windows-ul se poate defecta din cauze care nu țin exclusiv de utilizator, însă acestea sunt mai rare. De exemplu, Windows-ul poate fi deteriorat de un HDD sau SSD cu erori (bad), placa de baza poate avea un defect de fabricație sau alte componente pot fi deteriorate.


Tags


Alte articole

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}