mai 24

Cum sa instalezi windows 7 Pe UEFI si GPT

0  comments

În acest tutorial am să va explic cum putem sa instalam Windows 7 pe un laptop/pc cu UEFI și Hard-Disk în format GPT. Sau sa rezolvam eroarea “Windows cannot be installed to this disk…”.(UEFI si BIOS sunt doua lucruri diferite, in caz ca nu știați, iar GPT si MBR sunt doua formate ale Hard-Diskului).

O să încep prin a va spune ca pentru a instala Windows 7 pe un laptop sau pc, trebuie sa aveți aceasta configurație software, și anume: UEFI cu GPT sau BIOS cu MBR – doar așa merge.

instalare windows pe gpt

Cum putem sa aflam daca avem GPT sau MBR? Este foarte simplu, trebuie sa dai click dreapta pe Computer > Manage > Disk Management, click dreapta pe Hard-Diskul pe care vrem sa instalam windows-ul, dați click pe Volume, iar la Partittion Style, o sa vedeți GUID Partition Table (GPT) sau Master Boot Recorder (MBR).

Acum că știi exact ce configurație ai, trebuie sa faci un stick sau un CD bootabil, după care o sa deschizi boot meniul, iar aici o sa apară mai multe opțiuni, ca in imaginea de mai jos.

Pe primul loc va fi Hardul, urmat de Stick sau CD. O să observați că Stickul/CD-ul apare in doua variante, una cu UEFI in fata, alta fără.

Ce aveți voi de făcut este sa alegeți opțiunea cu UEFI in fata daca aveți UEFI (nu BIOS) si Hard-Disk in GPT, sau sa alegeți opțiunea fără UEFI in fata, dacă aveți BIOS si Hard-Diskul in MBR.


Tags


Alte articole

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}